Naast autodelen krijgt het concept fietsdelen ook steeds meer naamsbekendheid. In Eeklo en Aalter kun je bijvoorbeeld al gebruik maken van de blue-bikes aan de treinstations. We willen in het Meetjesland ook andere mogelijkheden van fietsdelen in kaart brengen en uitbouwen. Wist je namelijk dat je ook particulier jouw elektrische bakfiets zou kunnen delen met anderen? Of wil je graag eens met een tandem op stap? Misschien is er wel iemand in je buurt die er een heeft staan die vast niet dagelijks wordt gebruikt. Ook voor mensen met een beperking denken we aan het delen van een rolstoelfiets. Deze kan eigendom zijn van een organisatie voor mensen met een beperking, maar wellicht kansen bieden voor iemand die hier anders geen toegang toe heeft.

We zoeken pioniers voor ‘Deelvelo’s Meetjesland’, misschien ben jij dat wel! Heb je interesse als aanbieder of deler? Zie je mogelijkheden in jouw gemeente? Laat het even weten via vanessa@npmeetjesland.be

Dit project is een initiatief van Natuurpunt en Partners Meetjesland, met steun van de Provincie Oost-Vlaanderen in het kader van duurzame mobiliteit.