Naast autodelen krijgt het concept fietsdelen ook steeds meer naamsbekendheid. In Eeklo en Aalter kun je bijvoorbeeld al gebruik maken van de blue-bikes aan de treinstations. We willen in het Meetjesland ook andere mogelijkheden van fietsdelen in kaart brengen en uitbouwen. Wist je namelijk dat je ook particulier jouw elektrische bakfiets zou kunnen delen met anderen? Of wil je graag eens met een tandem op stap? Misschien is er wel iemand in je buurt die er een heeft staan die vast niet dagelijks wordt gebruikt. Ook voor mensen met een beperking denken we aan het delen van een rolstoelfiets. Deze kan eigendom zijn van een organisatie voor mensen met een beperking, maar wellicht kansen bieden voor iemand die hier anders geen toegang toe heeft.

We zoeken pioniers voor ‘Deelvelo’s Meetjesland’, misschien ben jij dat wel! Heb je interesse als aanbieder of deler? Zie je mogelijkheden in jouw gemeente? Laat het even weten via vanessa@npmeetjesland.be

Dit project is een initiatief van Natuurpunt en Partners Meetjesland, met steun van de Provincie Oost-Vlaanderen in het kader van duurzame mobiliteit.

Tournée Pédale is een campagne van Beweging.net die je uitdaagt om je auto drie weken lang rust te gunnen.

Ondertussen kun je alternatieven testen: te voet, met de fiets, openbaar vervoer of gedeelde mobiliteit zoals de deelauto of een deelfiets. Misschien is jouw dagelijks woon-werkverkeer wel haalbaar met een elektrische fiets in plaats van de auto! Wil je dat uitproberen? Dan kan dat!

Dankzij steun van Fietsen Moens uit Lievegem kunnen burgers tijdens Tournée Pédale van 6 tot 26 mei voor één of meerdere dagen een elektrische fiets gebruiken. Als je enkele buren kent die daar ook wel interesse in hebben dan kunnen we dat voor jullie als groep organiseren. Meer weten? Stuur een mailtje naar vanessa@npmeetjesland.be.

Doe mee aan Tournée Pédale en ga mee voor gezonde lucht!

Doe mee aan Tournée Pédale en ga mee voor gezonde lucht!

Slået op af beweging.net Midden-Vlaanderen i Tirsdag den 23. april 2019