Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Autodelen en duurzaam bankieren

20 september 2019, 19:30 - 22:00

In september vieren we de vierde verjaardag van de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen met een inspiratiesessie! Autodelen Meetjesland en vdk Ertvelde slaan hiervoor de handen in mekaar. Je ontdekt wat je zelf kan doen om bij te dragen aan de 12de doelstelling “verantwoorde consumptie en productie”.

Autodelen

Heb jij af en toe een (tweede) wagen nodig? Dan is autodelen misschien iets voor jou! Dat is een systeem waarbij je samen met anderen na elkaar gebruik maakt van dezelfde auto. Dat biedt tal van voordelen: Goedkoper, milieuvriendelijker en socialer! Bovendien heb je wel de lusten van autogebruik en niet de lasten van autobezit. Ook je (eigen) tweede wagen delen is mogelijk. Op die manier staat de wagen minder stil en verdien je een deel van de autokosten terug.
Hoe gaat het autodelen precies en wat zijn de mogelijkheden? Hoe zit het met de verzekering, benzinekosten, onderhoud…? Je komt het allemaal te weten op 20 september!

Duurzaam bankieren

Zoals jij vandaag bewust omspringt met je afval, auto, energie en eetgewoontes, zo kan je ook bewust omspringen met je geld. Beleg in initiatieven waar de wereld beter van wordt, de lucht schoner, de economie circulairder. Kom langs en verneem van mens tot mens hoe ook jij duurzaam kan sparen en beleggen.

PROGRAMMA

19u30 | Onthaal

19u45 | Welkom

20u00 | Autodelen in Ertvelde
Wat is autodelen? Waarom en vormen gedeelde mobiliteit in Ertvelde/ Evergem.

21u00 | Duurzaam bankieren
Hoe bewust omspringen met je geld?

21u45 | Napraten met drankje en hapje

 

 

 

Contact

Meer info? Merel@autodelen.net of 09 242 32 77

Gegevens

Datum:
20 september 2019
Tijd:
19:30 - 22:00

Locatie

Ertvelde
Marktplein 2
Ertvelde (Evergem), 9940
+ Google Maps